29.3.2013

008 - Kauas pois

Tässä kun odottelen jotain elonpihinää vaihdon suunnalta, niin ajattelin tehdä ajan kuluksi ja fiilistelyksi tällasen matkamemen, jonka löysin ajalehtimasta netistä. 
Matkustelua onkin jonnin verran tässä elämän aikana ehtinyt kertyä ja onneksi ei vielä loppua ole näkyvissä. Mikään ei anna enemmän voimaa arkeen kun tulevan reissun suunnittelu ja odottelu. Harkitsin aikoinaan myös opiskelua turismin suunnalta, mutta siitä on vähän semmonen fiilis että töitä ei välttämättä helposti löydy ja toisaalta liiketalouden puolelta voi sitten suuntautua vähän monipuolisemmin eri aloille. Nojoo, kuitenkin. Tässäpä siis jäätävä kuva & tekstidump: 

1. Monessako maassa olet ollut lomalla?
Nyt pitää ihan listata! 
Eli perus pohjoismaat, Ruotsi x miljoona plus kerran nopea piipahdus Norjan puolella. Viroon en ole jostain syystä ikinä eksynyt, enkä liiemmin Venäjällekkään. 
Sitten Länsi-Euroopan maat on tullut aika hyvin kierrettyä, kiitos reilireissun. 
Eli Tanska (siellä olen käynyt useasti), Saksa (tämä on harmittavasti jäänyt vain päiväreissuihin/läpiajoihin, siihen tullee tulevana vuonna muutos), Hollanti (useaan kertaan), Ranska (läpiajoa; pohjosessa nukuttiin rannalla ja etelään mentiin nauttimaan auringosta, Pariisi on sinällänsä jäänyt välistä), Monaco (täsmäisku Nizzasta), UK (Lontooseen tehty pari täsmäiskua), Sveitsi (nukuttiin puistossa!), Tsekki (välilaskulla Prahaan ehdittiin tutustua kaupunkiin), Espanja (Mallorcan uhkeet aurinkorannat) ja Kreikka (tonne olen eksynyt peräti kolme kertaa, kaksi kertaa aurinkorannoille ja kerran Ateenaan).

1. Ateena, Kreikka - Toukokuu 2008                        2. Amsterdam, Hollanti - Kesäkuu 2009
1. Delphi, Kreikka - Toukokuu 2008                              2. Lontoo, UK - Kesäkuu 2009
3. Monaco - Kesäkuu 2009                                         4. Zürich, Sveitsi - Kesäkuu 2009

Euroopan ulkopuolelle olen eksynyt neljä kertaa. Ensimmäinen kerta vei Karibian Arubaan, joka teknisesti ottaen on osa Hollantia, mutta laskettakoo omaksi maakseen. Loput kolme reissua on tullut heitettyä Thaimaahan (vissiin vähän innostuttiin siitä??).

1. Aruba - Heinäkuu 2006                                           2. Khao Lak, Thaimaa - Tammikuu 2008
3. Krabi, Thaimaa - Tammikuu 2010                                4. Phuket, Thaimaa - Tammikuu 2013
Eli long story short, olen käynyt 14 maassa :D 

2. Kuinka monta henkilöä lähti edelliselle lomallesi?
Jos puhutaan vain ulkomaan lomista, niin kahdeksan. Thaimaan Phukettiin lähdettiin vuodeenvaihteessa, matkaseurana oma perhe (vanhemmat + pikkuveli, isosisko ei lähtenyt mukaan) sekä tädin perhe (vanhemmat + lapset). 

3. Mitä lomassa pitää mielestäsi ehdottomasti olla? esim. viiden tähden hotelli, aurinkoa, nähtävyyksiä jne.
Sehän aina riippuu minkälaista lomaa on lähtenyt etsimään ja millä seuralla liikkuu. Euroopassa kavereiden kanssa reissatessa majoitus on ollut pahimmillaan pulsurantaa ja puun alustaa, niissä reissuissa seura, nähtävyydet ja itse reissaaminen on ollut se juttu. Perheen kanssa matkustaessa taas sekä kohteen että majoituksen tulee olla hyvä, eli tekemistä pitää riittää ja sään tulee olla hyvä, mutta hotellillakin tulee pystyä viettämään aikaa. Kun matkat on useasti rantalomakohteisiin suuntautuneet, niin rannan välitön läheisyys on aina ollut tärkeä. 

4. Mainitse yksi lomakohde tai maa, jossa et ole ikinä käynyt etkä aio ikinä käydä.
En automaattisesti sule mitään maata pois to-go-listalta, toiset vaan sattuu olemaan listalla alempana enkä näin ollen välttämättä tule niissä paikoissa ikinä käymään. Tällaisia paikkoja ovat esim. monet Afrikan maat, Etelä-Amerikan maita, monet Euroopan maat... Muut paikat sattuvat olemaan tällä hetkellä kiinnostavempia, joten aion käydä ne kiinnostavat maat ensin läpi ja katsoa sitten minnepäin nokan suuntaisi :) 

5. a) Huonoin lomakohde, jossa olet ollut?
Mikään ei ole ollut varsinaisesti sysihuono, ja hyvissäkin paikoissa on voinut sattua kaikenlaista maasta riippumatonta joka antaa reissulle huonon viban :D Mutta heitetään tähän nyt Aruba, koska vaikka se ei mitenkään huono paikka itsessään ollut, niin alitti silti odotukset. 

5. b) Huonoin asia siellä?
Paikka oli sanalla sanottuna liian pieni ja sen luonto oli todella karua ja yksipuolista. Mitään kulttuurikohteitakaan ei varsinaisesti ollut, vaan saari keskittyi enemmän palvelemaan amerikkalaisia löhölomalaisia. Vietettiin siellä 10 päivää, mikä oli ihan sopiva aika käydä läpi saaren antimet. Naapurisaaret Bonaire ja Curacao olisivat ehkä saattaneet olleet tekemisen puolelta rikkaampia. Aruballa oli kuitenkin aivan järkyttävän mahtavat rannat ja muutenkin ihan mielenkiintoiset fiilikset, joten kyllä siellä mielellään sen vajaa pari viikkoa vietti. 

Vasemmalla maisemia saaren parhaalta snorklauspaikalta... onneksi pinnan alla odotti huikea maailma. Oikealla taas tyypillinen näkymä tältä tuulen pieksämältä kuivalta saarelta. Mutta tästäkin huomaa tuon upean turkoosin meren, mikä voittaa melkein jopa Thaimaan jorpakot. 

6. a) Paras lomakohde, jossa olet ollut?
Täytyy nyt tosi originellisti sanoa että Thaimaa <3

6. b) Paras asia siellä?
Luonto, lämpö, ruoka, ihmiset, overall fiilis... Thaimaa on totaalisesti vienyt sydämen, vaikka olenkin käynyt vain näissä perinteisissä turistimestoissa. Ollaan onnistuttu löytämään kuitenkin sellaisia alueita, jotka eivät ole ihan turistien kansoittamia ja katukuvassa on paljon ihan normaalia thaimaalaista elämää. Luonto on aivan uskomatonta, en ollut ensimmäistä kertaa ennen nähnyt missään niin vehreää luontoa! Ja se äänimaailma... Rannat ovat myös olleet aina aivan järjettömän upeita, puhumattakaan siitä kun lähtee hotellilta erikseen tutustumaan rantoihin. Vedenalaisesta maailmasta ei tarvitse aloittaakkaan. Myös se lämpö on todella mukavaa, ja Thaimaassa tulee käytyä aina juuri sopivaan aikaan kun Suomessa pakkaset paukkuu. Ruoka on hyvää ja halpaa ja muutenki paikka on kyllä valloittanut. Toki Thaimaassa on paljon tympeääkin ja tursimiin liittyy paljon huonoa. Itse ollaan suuremmilta tuskilta vältytty ja hyvät puolet hakkaa huonot mennen tullen. 
Random riisimättöä, omnomnom! Eikä saa unohtaa auringonoton lomassa juotavia pina coladoja <3
Vehreää viidakkoa ja turkoosia merta, mitäpä sitä muuta kaipaisi?? Ellei sitten värikkäitä ja vilkkaita katuja! 

7. a) Minne haluaisit lähteä seuraavaksi?
Tätä on hankala miettiä, kun seuraava isompi reissukohde on jo tiedossa :D Mutta sinne minä haluankin lähtä ja se on ollut to-go-listan kärjessä pitkään; eli Japaniin.

7. b) Kenen kanssa?
Tämän reissun matkaseura on vielä vähän avoin, ja tulenkin hyvän osan ajasta viettämään itsekseni. Kaverilla on kuitenkin ollut pitkään suunnitelmissa Japanissa käynti, ja ajattelin tiedustella haluaisikohan hän tulla kanssani Osakan & Kioton alueelle n. viikoksi ennenkuin oma koulu Beppussa alkaa. Yksi kaveripariskuntani on myös suunnitellut tulevansa moikkamaan joulun alla. 
Tämän lisäksi vaihdossa mukana on brittiläinen luokkakaverini, jonka kuulin myös päässeen samaan kouluun. En ole tämän tyypin kanssa ihan mahdottomasti ollut tekemisissä, mutta tiedän kyllä että hän on mukava tyyppi. Mitään kummempaa ei olla suunniteltu, mutta eiköhän sitä tulla siellä paikan päällä olemaan tekemisissä. 


Hups, tuli aika pitkä postaus... :D Oh well! 

Nyt viettelen pääsiäistä Oulun tienoilla. Tarkoituksena tehdä kouluhommia, nähdä kavereita ja syödä kuin pieni sika. Normireissu siis. Koulua jäljellä enää ensi kuu, sitten koittaa sweet sweet freedom (eli oravanpyörä jatkuu töiden merkeissä). 

Hyvvää pääsiäistä siis! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti