19.3.2013

007 - Arki rullaa

Jälleen on taas tovi ehtinyt vierähtää kirjoittelusta. Tällä kertaa kyseessä ei ole varsinaisesti ollu laiskuudesta - ei oikeastaan ole ollut vain mitään erityistä kirjoiteltavaa. Arki rullailee eteenpäin omalla painollaan. Enimmäkseen teen kouluhommia ja istun kotona, välillä näen kavereita, välillä leivon ja läskistelen ja välillä taas suunnittelen elämänmuutosta vain huomatakseni innon kadonneen seuraavaan päivään mennessä... ja sitä rataa. Antaa kuvien jälleen hoitaa puhuminen:

Viimeiseen Saksan tenttiin lukemista. Ei mennyt hyvin.
Koulumme on ystävällisesti ajatellut vilkkaita tapauksia ja lisänneet kirjastoon mahdollisuuden parkouraamisen. Tai sitten ihan vaan istuskeluun. 
Kylmät ilmat ovat tuoneet mukanaan aurinkoisen sään, ja aurinkoinen sää tarkoittaa mahtavia auringonlaskuja. Työpöydällä istuessa on mukava tuijotella horisonttiin. 
Kaveri vanheni vuodella, joten sitruunakääretorttu sai toimia synttärikakkuna.  
Innostuin kokeilemaan kasvisruuan laittoakin intialaistyylisen mätön merkeissä. Kyseessä siis kasviscurry, josta tuli ihan ok:ta, joskin hieman mautonta. Aterian paras anti oli kaupasta ostettu valmisnaan-leipä...

Sitten operaatios lumilautaside... ei mennyt taas niinku strömsössä, vaan millonpa se suorilta meniskään. Siteet saapu siis hyvissä ajoin, alle viikon päästä tilauksesta suoraan kotiovelle. Samantien rupesin onnessani niitä läpräämään ja säätämään ja... ne oli liian pienet. Katsoin etukäteen että omat monot olivat kaikista isoin koko joka mahtui siteisiin. Kun sitten siteet oli poissa paketista, surullinen näky oli vastasssa ja kengän käri tuli yli 5cm siteiden reunan yli. Tuntikausia ähersin, että sain siteiden asetukset maksimille, ja silloinkin näky oli vielä tällainen: 

Kengän kärjen tulisi olla siteiden reunan tasalla.. että juu. 
Rupesin sitten palautuskuvioita katsomaan ja olisihan siteet saanut palauttaa, jos olisi postimaksut maksanut itse. Paha vaan että päälle parin kilon paketti Itävaltaan olisi maksanut melkein 40€... Noh, tämä tarina päättyy onneksi ihan hyvin. Lähettelin pari viestiä valmistajalle, jotka tosi hyvällä asiakaspalvelulla vastasivat ja totesivat lopulta, että kyllä noita käyttää voi vaikkei maksimaalista tukea saakkaan. Kun päätin siteet pitää, iskin ne myös lautaan kiinni ja sillon onneksi koko hässäkkä näytti huomattavasti sopusuhtaisemmalta. Sanoivat myös uusien kenkien olevan järjestään pienempiä kuin vanhat mallit (mitä olinkin veikannut). Eli seuraavalle kaudelle pitänee uudet kengät ostaa, mikä ei haittaa kun se on ollut mielessä jo pitemmän aikaa. 

Herkkä väriyhdistelmä
 Long story short, vielä pääsee rinteeseen!
Sitten vielä lopuksi hyviä uutisia! Sain nimittäin kesätöitä koko kesäksi! Mainitsinkin viime postissa työhaastattelusta ruotsalaisessa firmassa. Haastattelu meni oikein hyvin ja jäi tosi lämmin ja hyvähenkinen kuva paikasta. Oli jopa vertausmateriaaliakin, koska kävin heti seuraavana päivänä UPM:n haastattelussa. Mikään ei motivoi enempää kuin vaisut haastattelijat, jotka käyttävät 10min selittääksen seikkaperäisesti miten yt:t on päällä ja ei tiedetä millon ja monta kesätyöntekijää otetaan ja miten tunnelma voi olla vähän kelju kun irtisanomisilta tuskin vältytään... Sellaistahan se nykyään on, mutta en kyllä mielelläni menisi taas yt-firmaan, kun sellaisessa jo viime kesänä olin. Muutenkin kokonaiskuva haastattelusta oli vähintäänkin harmaa ja vaikka UPM:llä palkka ja edut olisi olleet parempia, olin todella tyytyväinen kun kuulin päässeeni töihin sinne ruotsalaiseen firmaan. 
Ensi kuun lopussa pitäisi siis aloitella delivery plannerin hommia pienessä työyhteisössä toimistotunneilla Tampereen keskustassa, en valita! Oman alan töitä osaa aina arvostaa, varsinkin kun saan pari kuukautta harjoittelua tällä työllä kuitattua. Palkkakin on ihan mainio vaikka vähän alittikin oman toiveeni. Neljä kokonaista kuukautta saan kuitenkin duunia painaa, eli eiköhän sieltä jotain säästöönkin jää, tai oikeastaan käyttörahaa Japaniin.  
Näihin tunnelmiin! Varmaan seuraava posti on sitten taas vaihtopainotteisempi. Tällä hetkellä siltä rintamalta ei ole oletusten mukaisesti kuulunut mitään, mutta eiköhän sieltä infoa ennen kuun loppua tule. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti