9.8.2013

014 - Stay calm and carry on

Siinä missä viime postauksessa hehkuttelin Suomen suvia, alkaa fiilikset valumaan pikkuhiljaa jo syksyn suuntaan. Ensimmäinen varma merkki on se, että olohuoneestamme näkyvä aurongonlasku siirtyy päivä toisensa jälkeen aikaisemmaksi auringon pudotessa horisontin taa jo selkeästi lännemmässä verrattuna keskikesään. Tämän lisäksi huomattiin lenkillä S:n kanssa, miten lehtiä on ruvennut jo kellastumaan ja teitä vierusti lehtipeitot. Työkavereitten mielestä tää on ainoastaan merkki kuivasta kesästä, mutta minä pitäy'yn syksyteoriassa! 


Syksyä on toki ilmiselvien asioiden takia mukava odotella. Mutta tämän lisäksi syksyyn siirtymistä avittaa todella onnistunut kesä. Heinäkuu sujahti ohi käsittämättömän nopeasti. Vaikka istuin arjet tiukasti persaus työpenkillä, ehti vapaa-ajalla tehdä kaikenmoista. Kävin mm. mökillä ja Helsingissä. 

Mökillä on telttamajoitus, mutta voin sanoa ettei haittaa! Hetekan päällä uni tulee, varsinkin kun taustaääninä toimii ihka aito luonto. 
Siikaa suoraan nuotiolta, tuohon kaveriksi vielä uusia pottuja... 
Ukkosta on tosi kiva seurata, tosin mökkisaarella se saattaa hieman kuumottaa, varsinkin jos olisi tarkoitus lähtä poiskin saman päic...
Niinkuin viime postauksessa vähän mainostin, tuli myös vietettyä mukava viikonloppu Helsingissä kaveripariskunnan kanssa. Ohjelmaan kuului mm. kalliolta järveen hyppelyä, lintsillä hillumista sekä jäiset mansikkamargaritat kuumassa yössä... Vaikka kamera ei mukana kulkenutkaan, niin tapahtumat jäi kyllä talteen muistojen hellään huomaan.

Yhtenä viikonloppuna sain myös lainaan lempisesseäni!
Vaihtoon on jäljellä enää 5 viikkoa. Se on ihan tajuttoman lyhyt aika, ja olenkin alkanut ja panikoimaan ja lyömään jarruja päälle. Onneksi tässä vaiheessa ei auta enää jarruttaa, vaan antaa virran viedä. 
Paljon käytännön juttuja on tullut hoideltua ja viimeisten viikkojen suunnitelmat alkaa olla selvillä. Japaniin on nyt lähetettynä kaikennäköistä lippulappua, jotka olen kylläkin täyttänyt väärin hups... (vinkkinä että kannattaa katsoa onko infopaketissa lomakkeidentäyttöohjeita ennenkuin alkaa täyttämään...). Sieltä on kuulunut takaisin mm. kursseille rekisteröinnistä. CoE:stä ei ole vielä kuulunut, mutta laitetaan sormet ristiin että se ehtii tulla takaisin ennen kun lähden Ouluun. Myöskin tuleva tuutorini, tuttavallisemmin buddy, lähetti sähköpostia. Sain buddykseni alle parikymppisen japanilaisen tytön, jonka englanti ei ollut ehkä ihan parhaimmasta päästä, mutta josta sai kuitenkin selvää ja joka vaikutti kivalta. Olin kyllä tosi ilonen että sain japanilaisen buddyn, koska jos henkilö olisi ollut ulkomaalainen, olisi varmaan ollut aika helppoa jäädä jumittamaan ulkomaalaispiirehin. Toivotaan että meillä tän tytön kanssa synkkaa ja kanssakäynti jatkuis myös ekojen viikkojen ulkopuolelle!
Kotimaan asioita sen sijaan on tylsää hoitaa. Kämpän alivuokraus on teoriassa kunnossa, koska sovittiin heinäkuun lopulla, että latvialainen arkkariopiskelijapariskunta tulee asumaan tähän vuodeksi. Toteutuessaan systeemi olisi kyllä hyvä, koska voitaisiin jättää kaikki isommat huonekalut tänne eikä tarvitsisi vuokrata Tähän kuitenkin liittyy se isi-konditionaali... sovittiin vuokrauksesta heinäkuun lopussa, ja nyt kun olen tällä viikolla heittänyt mailia ei vastausta enää kuulu... Voin sanoa että revin pelihousunui ja raivostun jos nää on nyt todennut hankkivansa kämpän muualta - meille ilmottamatta. Aion laittaa vielä sunnuntaina viestiä ja asettaa deadlineä vastaukselle, koska kohta pitää sitten alkaa etsimään uutta vuokralaista. Toki tuo pariskunta voi olla reissussa tms, joten ihan heti en pyyhettä heitä kehään. 
Ton lisäksi pitäis hoitaa matkavakuutus, kela-ilmotus, koulun apurahahakemus, joitain lääkärintarkastuksia, viisumireissu, kämpän siivous... Joudun matkalaukunkin pakkaamaan tässä kolmen viikon sisällä ennen Ouluun lähtöä. Tuntuu että on kauheasti tekemistä, mutta niin vähän jaksamista niiden tekemiseen. Tälle viikolle asetin kuitenkin joitain siivoustavoitteita. Ja varasin aiemmin viikolla kirpparipöydän, joten nyt pitää kärrätä vaatteita pesuun. Jospa se pöytä maksaisi itsensä ainakin takaisin! 
Paljon on vielä blogiinkin asiaa ennen lähtöä! Tarkoituksena olisi ainakin tehdä pari yleispätevää postausta (mitä tulen kaipaamaan Suomesta, mitä odotan Japanilta jne). Toiveitakin saa esittää!
Päiviä jäljellä 37...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti